Een feest organiseren? Dit komt erbij kijken!

07 juli 2017

Of je nou jarig bent geweest, geslaagd bent, een jubileum te vieren hebt of een andere gelegenheid die gevierd moet worden. Een feest is hierbij natuurlijk onmisbaar! Maar heb jij wel alles in huis voor een feest en weet je wat er allemaal bij komt kijken? Geen zorgen, wij helpen je verder! In onderstaand artikel geven wij je enkele tips en tricks over het organiseren van een feest.

Uitnodiging en locatie

Niet geheel onbelangrijk zijn de uitnodigingen en locatie. De uitnodiging zorgt ervoor dat er gasten komen en geeft je vaak een indicator op hoeveel mensen je kunt rekenen. Vraag in de uitnodiging altijd om een reactie van de genodigden of zij wel/niet komen. De datum moet duidelijk vermeld zijn, net als een eventueel thema, het tijdstip, de locatie en gelegenheid. De locatie moet goed bereikbaar zijn (tenzij anders vermeld), het liefst met parkeergelegenheid of het openbaar vervoer voor de deur. Zorg voor een centrale plek, mocht je het thuis willen vieren, zorg er dan voor dat de buren op de hoogte zijn.

Budget

Het budget is natuurlijk niet te missen! Hiervan worden alle beslissingen genomen en bepaalt wat wel of niet mogelijk is. Heb je een groot budget? Huur dan een feestzaal af, creëer een cocktailbar en schakel een cateringbedrijf in. Bij een klein budget kan men de hapjes zelf maken, drankjes klaarzetten of laat de gasten zelf mixen wat ze lekker vinden. Een feest thuis of gecreëerde locatie door middel van een partytent scheelt ook al in de kosten.

Inrichting en versiering

De feestlocatie moet mooi versierd zijn en ingericht zijn naar het gemak van de gasten. Bij een themafeest is veel decoratie nodig zoals nepspinnen, oogballen en spinnenwebben bij een Halloweenfeest. Ook de bekers waar men uit drinkt kunnen het thema goed doorvoeren. Qua inrichting moet gedacht worden aan een plek om te zitten, hangen en dansen. Men kan op klapstoelen plaatsnemen, deze zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsten of in te klappen. Ook statafels zijn zeer handig, zo kan men het gesprek met elkaar aangaan en hun eten of drinken op de tafel neerzetten.

Eten en drinken

Bij een feest behoort ook eten en drinken. Feesten kunnen vanaf de middag plaatsvinden maar ook vanaf de avond tot diep in de nacht, houdt hier rekening mee met het eten en drinken. Bij een feest in de late middag tot de avond (zoals een barbecue) moet er natuurlijk genoeg eten zijn maar ook cocktails en bier en frisdrank passen hier goed bij. Tijdens een feest van de avond tot de nacht, wordt vaak alcohol gedronken, denk aan wijn en bier maar ook frisse cocktails, gin tonic en diverse mixdranken zoals een Bacardi cola.

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur De Achterhoek dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!